U Gospiću obilježen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga

Foto: PU ličko-senjska 

Mjesec borbe protiv ovisnosti  u Republici Hrvatskoj obilježava se u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca. Svake godine u navedenom razdoblju obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga poduzimanjem zajedničkih aktivnosti za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Policijska uprava ličko-senjska obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti nizom preventivnih, ali i represivnih aktivnosti, s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti i suzbijanja takve zlouporabe.

Jedna takva preventivna akcija održana je danas s početkom u 10.30 sati u Kaniškoj ulici u Gospiću, gdje je u organizaciji Županijske komisije za suzbijanje ovisnosti Ličko-senjske županije u suradnji sa Policijskom upravom ličko-senjskom, Gradom Gospićem, Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Centrom za socijalnu skrb Gospić i gradskim društvom Crvenog križa Gospić postavljen štand na kojem su građani mogli dobiti sve informacije vezane za problem ovisnosti, te su dijeljeni letci.

Ovom akcijom nastojalo se senzibilizirati javnost na problem ovisnosti i poručiti građanima da samo zajedničkim naporima svih subjekata možemo pridonijeti ostvarenju zajedničkog cilja, učinkovitoj borbi protiv svih oblika ovisnosti.



Stranica