U Policijskoj upravi ličko-senjskoj započelo obilježavanje Dana policije

Foto: PU ličko-senjska

Policijska uprava ličko-senjska u utorak je u Senju započela sa obilježavanjem Dana policije koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. 

Tim povodom je na Pavlinskom trgu u Senju u vremenu od 9 do 14 sati organizirana izložba policijske tehnike i opreme, gdje su građani imali priliku upoznati se sa svom opremom i tehnikom koju policijski službenici koriste u svome svakodnevnom radu, a policijski službenici Interventne jedinice policije izveli su pokaznu vježbu. 

Istoga dana u Karlobagu su učenici nižih razreda Osnovne škole „Karlobag“ posjetili Policijsku postaju Karlobag, kojom prilikom su obišli policijske službenike i upoznali se s njihovim radom. Tom prilikom su učenicima prezentirani uređaji i oprema koju policijski službenici koriste svakodnevno. 

Prezentacija je djeci bila interesantna i nadasve zabavna, što potvrđuje i velik broj postavljenih pitanja koji se odnose na upotrebu prezentirane tehnike. 

S obzirom da je Policijska uprava ličko-senjska i ove godine priredila bogati program povodom Dana policije, obilježavanje istoga nastavljeno je jučer u Otočcu na Trgu ispred Gradskog pučkog otvorenog učilišta, gdje je veliki broj građana posjetio štandove sa policijskom opremom i tehnikom, gdje su između ostaloga imali priliku upoznati se školskim minsko-eksplozivnim sredstvima u cilju upoznavanja s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s minsko-eksplozivnim ili drugim opasnim sredstvima, a u svrhu podizanja razine sigurnosti i smanjivanju broja stradalih osoba, poglavito djece,te su postavljali pitanja policijskim službenicima na koja su oni spremno odgovarali.  Građanima su prezentirani uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, za ispitivanje prisutnosti alkohola i droga u organizmu, te im je bio omogućen uvid u negativne prekršajne bodove. 

Druženje u Otočcu završeno je pokaznom vježbom Interventne jedinice policije za koju su djeca kao i obično pokazala najveći interes. 

Obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj nastavlja se danas u Korenici na trgu Sv. Jurja.



Stranica