U Policijskoj upravi ličko-senjskoj provedena treća komponenta projekta „Živim život bez nasilja“

Foto: PU ličko-senjska 

Nacionalni preventivni projekt „Živim život bez nasilja„ od školske godine 2013./2014. provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. Provođenjem aktivnosti ovog projekta usmjerenih na učenike 7-ih razreda osnovnih škola s područja cijele Republike Hrvatske, ciljano se prevenira nasilje prema ženama, nasilje u obitelji te nasilje među mladima. Projekt se provodi u tri komponente, a Policijska uprava ličko-senjska tijekom mjeseca svibnja provela je prve dvije. 

Treća komponenta provodi se kroz suradnju, odnosno kao rezultat zajednički osmišljene i pripremljene aktivnosti policijskih službenika za prevenciju i županijskih koordinatora u osnovnim školama za provođenje preventivnih programa prevencije nasilja, te je 9. lipnja 2014. godine realizirana na području Policijske uprave ličko-senjske, odnosno u osnovnoj školi „Dr. Jure Turić“ u Gospiću pod nazivom „Interaktivna likovna radionica“.   

U realizaciju ove komponente bila su uključena 62 učenika sedmih razreda koji su temeljem svog stečenog znanja i prikupljenih informacija u okviru sadržaja iz prethodno provedene 1. i 2. komponente projekta, tematski usmjeravani na prevenciju nasilja i izgradnje kulture nenasilja i tolerancije kroz natjecanje u likovnom izričaju. 

Od ukupno 62 učenička likovna rada, u uži izbor je ušlo njih 14, a peteročlano povjerenstvo (Anton Orzes – prof. likovne kulture u Gimnaziji Gospić, Ivica Radošević – ravnatelj OŠ Dr. Jure Turić Gospić, Nikica Jelić – predsjednik likovne udruge „Lika“, Božica Žubrinić – policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju i Kristina Orešković – policijska službenica za prevenciju) odabralo je i nagradilo prigodnim poklonima tri najbolja rada. 

Nagrađeni učenici:

1. Petra Čanić,  učenica 7b razreda,

2. Hrvoje Smolčić, učenik 7d,

3. Martina Mraović, učenica 7c razreda.      

Prvonagrađeni rad proslijeđen je u Ravnateljstvo policije, Službu prevencije, gdje će se natjecati na nacionalnoj razini za najbolji učenički rad u Projektu. 



Stranica