Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 241 km/h izmjerena je u subotu, 28. prosinca na autocesti A1, kod čvora Gospić, u smjeru Zagreba, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 21-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Audi“, švicarskih registracijskih oznaka. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije na području RH u trajanju od 12 mjeseci. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 29. prosinca u Udbini, kod 48-godišnjaka iz Sokolovca (2,29 g/kg). 



Stranica