U Senju održana edukativna predavanja u sklopu akcije „MIR I DOBRO“

Foto: PU ličko-senjska

Kao što je i najavljeno, Policijska uprava ličko-senjska u razdoblju od 16. prosinca 2013. godine do 8. siječnja 2013. godine provodi operativno-preventivnu akciju «MIR I DOBRO», u sklopu koje provodi niz preventivnih mjera i radnji u cilju sprječavanja zlouporabe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i vatrenog oružja, te posebno improviziranih sredstava kućne izrade.  

Tako je kontakt policajka Policijske postaje Senj održala predavanja učenicima petih i šestih razreda Osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ u Senju, kojom prilikom ih je upoznala sa vrstama, načinom uporabe i mogućim posljedicama korištenja pirotehničkih sredstava. Provedeno je i anketiranje iz kojeg je razvidno da je od 38 učenika šestih razreda, njih 24 koristilo pirotehnička sredstva samostalno. 

S obzirom da u najugroženiju skupinu stradavanja osoba od korištenja pirotehničkih sredstava spadaju i dječaci u odobi od 6 do 7 godina, kontakt policajka održala je i predavanje u dječjem vrtiću „Travica“ u Senju, te je oko 70-ak djece pozorno slušalo predavanja, a najviše pozornosti obratili su na fotografije koje prikazuju posljedice nepravilnog i neovlaštenog rukovanja pirotehničkim sredstvima. 

Na kraju je svima poručila da je najbolja preventiva nekorištenje pirotehnike i drugih eksplozivnih i ubojitih sredstava, jer blagdani se mogu proslaviti i drukčije – ljepše, ugodnije i, prije svega, svečanije.



Stranica