Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 18. studenog 2013. godine na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 18. studenog 2013. godine na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. 

U tom periodu utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 242 km/h izmjerena je u subotu u 17,09 sati na dijelu autoceste A-1 (smjer Zagreb - Split), gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, kada je 63-godišnji hrvatski državljanin, upravljao osobnim vozilom marke „Ferrari“. On je kažnjen novčanom kaznom. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, u Budačkoj ulici u Gospiću, kod 29-godišnjaka iz Gospića (2,02 g/kg). Protiv njega je nadležnom prekršajnom sudu podnijet optužni prijedlog. 

Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola zadržan je u prostorijama policije do otrežnjenja.  



Stranica