Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela teške tjelesne ozljede. 

Sumnja se da su se 25-godišnji i 28-godišnji policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave ličko-senjske, van službe, u subotu 28. rujna 2013. godine u vremenu od 02,20 do 02,25 sati ispred jednog ugostiteljskog objekta u Gospiću, fizički sukobili s 32-godišnjakom i 30-godišnjakom, obojica iz Gospića, zadavši 32-godišnjaku više udaraca nogama i šakama po tijelu i glavi, od kojih je teško ozlijeđen. U taj sukob umiješao se i 30-godišnjak iz Gospića koji je fizički napao 28-godišnjeg policijskog službenika, zadavši mu više udaraca po glavi i tijelu, od kojih je zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv dvojice policijskih službenika i 30-godišnjaka iz Gospića nadležnom državnom odvjetništvu su podnesene kaznene prijave. 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je u navedenoj tučnjavi sudjelovalo još 5 osoba (3 službenika Interventne jedinice policije i 2 građana), te je protiv njih podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Gospiću. 

Policijski službenici za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su na štetu 32-godišnjaka počinili kazneno djelo su rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske udaljeni iz službe, te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak. Pored navedenih, disciplinski postupak biti će pokrenut i protiv ostalih policijskih službenika koji su na bilo koji način sudjelovali u navedenom događaju.



Stranica