Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda, od 26. do 29. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 26. do 29. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 134 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 225 km/h izmjerena je 27. srpnja na autocesti A1, kod odmorišta Zir, u smjeru Zagreba, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 37-godišnji njemački državljanin upravljao Audijem njemačkih nacionalnih oznaka. Kažnjen je novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 12 mjeseci. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 26. srpnja u ulici Braće Radića u Novalji, kod 20-godišnjeg austrijskog državljana (1,99 g/kg). 



Stranica