U tunelu Plasina tri prometne nesreće

U subotu u vremenu od 15,50 minuta do 15,52 minute na autocesti broj 1 u tunelu Plasina, u smjeru Splita dogodile su se tri prometne nesreće. 

Prva prometna nesreća se dogodila kada je 21-godišnjakinja iz Zagreba upravljala Toyotom Yaris, zagrebačkih registracijskih oznaka,
 

U subotu u vremenu od 15,50 minuta do 15,52 minute na autocesti broj 1 u tunelu Plasina, u smjeru Splita dogodile su se tri prometne nesreće. 

Prva prometna nesreća se dogodila kada je 21-godišnjakinja iz Zagreba upravljala Toyotom Yaris, zagrebačkih registracijskih oznaka, preticajnim trakom te prednjim desnim kotačem udarila u poklopac oborinskih voda, nakon čega se automobil zanio i udario u betonsku oplatu tunela. U toj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a protiv odgovorne osobe u pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Druga prometna nesreća se dogodila kada je 22-godišnja mađarska državljanka upravljala „BMW“-om, mađarskih nacionalnih oznaka, preticajnim trakom, te uslijed nedržanja dovoljnog razmaka udarila u Hondu njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji njemački državljanin. 51-godišnji mađarski državljanin, putnik u BMW-u lakše je ozlijeđen, a 22-godišnjoj mađarskoj državljanki, vozačici BMW-a izdan je obavezni prekršajni nalog. 

Treća prometna nesreća dogodila se kada je 36-godišnjak iz Zagreba upravljao Passatom zagrebačkih registracijskih oznaka, preticajnom trakom, te uslijed neprilagođene brzine kretanja udario u zadnju stranu BMWa mađarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 22-godišnja mađarska državljanka. U toj prometnoj nesreći teško je ozlijeđeno sedmogodišnje dijete koje je zadržano na liječenju u KBC Rijeka, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Protiv vozača Pasata biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica