Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac održalo radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac

Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac iniciralo je radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac, njihovim kooperantima i prijevoznicima, koji se održao 12. srpnja u prostorijama Općine Donji Lapac, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti prometa na ce

Foto: PU ličko-senjska

Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac iniciralo je radni sastanak sa predstavnicima Šumarije Donji Lapac, njihovim kooperantima i prijevoznicima, koji se održao 12. srpnja u prostorijama Općine Donji Lapac, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti prometa na cestama, čišćenja i održavanja prometnica, te općenito preventivnog djelovanja u cilju provođenja i poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Načelnik Policijske postaje Donji Lapac Goran Jurković upoznao je predstavnike Šumarije Donji Lapac, kao i predstavnike izvođača radova u šumarstvu, sa problemima u održavanju prometnica, posebice uz državnu granicu, ostavljanju neiskorištene drvne mase na i uz prometnice, blatu na prometnicama nakon izvoza drvne mase iz šume i slično. 

Skrenuo im je pozornost na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako u radu ne bi bilo značajnijih problema ili poteškoća, te kako bi se izbjegla moguća represivna djelovanja policije u situacijama kada se krše prometni propisi. 

Članovi Vijeća, kao i ostali učesnici radnog sastanka izrazili su želju za poboljšanjem stanja u vezi navedene problematike, navodeći da će poštivati zakonske odredbe, a sve s ciljem rješavanja navedenog problema lokalne zajednice i unapređenja partnerskih odnosa na razini lokalne zajednice.



Stranica