U PU ličko-senjsku stigli ukrajinski policijski službenici

Danas je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj, u sklopu provedbe projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička sezona“, načelnik Ante Podnar sa suradnicima primio ukrajinske policijske službenike koji će službu obavljati na području Policijske postaje Novalja 

Foto: PU ličko-senjska

Danas je u Policijskoj upravi ličko-senjskoj, u sklopu provedbe projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička sezona“, načelnik Ante Podnar sa suradnicima primio ukrajinske policijske službenike koji će službu obavljati na području Policijske postaje Novalja. Ukrajinski policijski službenici Karapushev Sergiy i Derkach Serhiy, službu će obavljati tijekom mjeseca srpnja, nakon čega će ih zamijeniti njihove ukrajinske kolege. 

Strani policijski službenicislužbu će obavljati u odori bez naoružanja u zajedničkim ophodnjama s policijskim službenicima Policijske postaje Novalja, a tijekom obavljanja poslova neće primjenjivati policijske ovlasti niti poduzimati nikakve policijske mjere, a dužni su pridržavati se pozitivnih pravnih propisa u Republici Hrvatskoj. 

Glavni ciljevi navedenog projekta su pružanje pomoći stranim turistima tijekom njihova boravka u Republici Hrvatskoj, prevencija kaznenih djela i prekršaja, uspostava sigurnosti cestovnog prometa, te nadzor državne granice i sigurnosti na moru. 

Ovakva suradnja pokazala se kao najbolji način ostvarivanja neposrednog kontakta s gostima, te su ujedno i promocija Republike Hrvatske kao sigurne zemlje. Rezultat toga je ugodan i siguran boravak naših gostiju, te subjektivan osjećaj sigurnosti svakog pojedinog gosta“, naglasio je načelnik Policijske uprave ličko-senjske. 

Najavljen je i dolazak policijskog službenika iz Slovenije koji će također boraviti na području Policijske postaje Novalja.  



Stranica