Vozio sa koncentracijom alkohola od 2,63 g/kg

Tijekom proteklog vikenda, od 21. do 24. lipnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu

 Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 21. do 24. lipnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su ukupno 69 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 211 km/h izmjerena je 21. lipnja na autocesti broj 1, u smjeru Splita, na dijelu autoceste gdje je ograničenje prometnim znakom 130 km/h, kada je 30-godišnji državljanin Češke upravljao Volvom, čeških nacionalnih oznaka. Prekršajnim nalogom vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3000 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području RH u trajanju od 6 mjeseci. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 23. lipnja u Otočcu, kod 37-godišnjaka s područja Grada Otočca (2,63 g/kg).  

Zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa dva vozača koji su bili pod utjecajem alkohola zadržani su u prostorijama policije do otrežnjenja.  



Stranica