Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske će u noćnim satima s 25. na 26. lipnja (utorak/srijeda) i s 26. na 27. lipnja (srijeda/četvrtak) provesti preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga

Foto: Ilustracija 

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske će u noćnim satima s  25. na 26. lipnja (utorak/srijeda) i s 26. na 27. lipnja (srijeda/četvrtak) provesti preventivno-represivne akcije pojačanog nadzora vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem droga.

Ministarstvo unutarnjih poslova uz potporu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske uključilo se u obilježavanje Međunarodnoga dana  kroz provedbu pojačanih aktivnosti usmjerenih na sigurnost cestovnog prometa. Naglasak se želi staviti na prevenciju vožnje pod utjecajem droga i informiranje o zakonskim i zdravstvenim posljedicama upravljanja motornim vozilima pod utjecajem droga. 

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama obilježava se diljem svijeta 26. lipnja kako bi se upozorila javnost na sverastući problem zlouporabe droga. Cilj društvene akcije koja će se u povodu obilježavanja nadolazećeg međunarodnog dana provoditi na nacionalnoj i lokalnoj razini je promovirati, osobito mladima, zdrave stilove života, te putem edukativno-preventivnih aktivnosti informirati javnost o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti.

 



Stranica