Vijeće za prevenciju Općine Donji Lapac održalo radni sastanak na temu prevencije požara

S dolaskom ljepšeg vremena izbog proljetnih radova na poljoprivrednim zemljištima i nekontroliranog spaljivanja korova, žbunja, šikara, suhe trave i raznog otpada često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu, te koji ugrožavaju imovinu i ljudske živote 

Foto: PU ličko-senjska

S dolaskom ljepšeg vremena izbog proljetnih radova na poljoprivrednim zemljištima i nekontroliranog spaljivanja korova, žbunja, šikara, suhe trave i raznog otpada često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu, te koji ugrožavaju imovinu i ljudske živote. Upravo zbog navedenog članovi Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac u petak, 26. travnja, održali su radni sastanak na temu prevencije požara.

Na početku radnog sastanka izvršena je analiza požara za proteklu godinu, te su dogovorene zajedničke mjere i radnje tijekom sezone kada postoji pojačana opasnost od požara, a konstatirani su i problemi u provođenju prevencije požara koji se uglavnom očituju u nedostatku financijskih sredstava.

Svi članovi Vijeća podržali su provođenje preventivnih aktivnosti, te su se obvezali provoditi ih u institucijama koje predstavljaju u Vijeću za prevenciju, ali i u svakodnevnim kontaktima sa građanima, u cilju podizanja razine svijesti kod građana kako bi se spriječile i umanjile štetne posljedice nesavjesnog spaljivanja korova i loženja vatre na otvorenom prostoru.

Na kraju sastanka zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju načelnik Policijske postaje Donji Lapac Goran Jurković podijelio je prisutnima promidžbeni materijal, odnosno apel građanima, koji je uputio Stožer zaštite i spašavanja Ličko-senjske županije.



Stranica