Motoristi trenirali sigurnu vožnju

Dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena te povoljnijih uvjeta vožnje, na našim prometnicama očekuje se sve veće sudjelovanje motocikala, mopeda, bicikala i pješaka. Početak motociklističke sezone najkritičnije i najopasnije je razdoblje vožnje za sve vozače tih kategorija vozila. Naime, nakon zimske stanke potrebno je ponovno obnoviti vještine upravljanja motociklom laganijom kondicijskom vožnjom

Foto: PU ličko-senjska 

Dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena te povoljnijih uvjeta vožnje, na našim prometnicama očekuje se sve veće sudjelovanje motocikala, mopeda, bicikala i pješaka. Početak motociklističke sezone najkritičnije i najopasnije je razdoblje vožnje za sve vozače tih kategorija vozila. Naime, nakon zimske stanke potrebno je ponovno obnoviti vještine upravljanja motociklom laganijom kondicijskom vožnjom. Posebice je to preporučljivo zbog stanja prometnica nakon zimskog održavanja (šljunak na kolniku i dr.), a ujedno se vozači osobnih automobila moraju adaptirati na pojavu motocikala na cestama.  

Tako su i policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske jučer proveli vožnju spretnosti na posebno priređenom poligonu u cilju provjere i poboljšanja sposobnosti i vještine policijskih službenika za spretnu, sigurnu i pouzdanu vožnju motocikla. Nakon odrađene vožnje spretnosti  policijski službenici obavili su i trening vožnju važnijim prometnicama Grada Gospića. 

Skrećemo pozornost i ostalim vozačima na pojačanu prisutnost spomenute kategorije sudionika u prometu, odnosno, pozivamo ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

 



Stranica