Donji Lapac – Prevencija i alternativa

Foto: PU ličko-senjska

Kontakt policajka Policijske postaje Donji Lapac nastavila je sa provedbom preventivnog projekta „Zajedno više možemo“, provođenjem komponenti „Prevencija i alternativa“ (PIA 1 i 2)“. Učenicima petog i šestog razreda Osnovne škole Donji Lapac održala je interaktivno predavanje o policijskom postupanju u slučajevima zlopuporabe opojnih droga, konzumiranja alkohola, vandalizma i vršnjačkog nasilja, kao i o štetnim posljedicama zlouporabe opojnih droga i alkohola.

U sklopu predavanja, učenike je provela i kroz interaktivnu radionicu “Pravodobno rješavanje problema“, čija je svrha bila da učenici shvate važnost rješavanja problema dok je on u začetku, jer ukoliko se problem ne riješi na vrijeme, njegova rješivost postaje sve teža.

Najveći interes učenika iskazan je upravo za interaktivnu radionicu, dok su njihove nastavnice pohvalile sadržaj projekta, način prezentacije i prilagođenost programa uzrastu učenika, naglašavajući da je to još jedan dobar način da djeca prihvate policiju kao prijatelja.



Stranica