Radni sastanci načelnika Općina Plitvička Jezera i Udbina sa načelnikom Policijske uprave ličko-senjske

Jučer, 19. prosinca, u prostorijama Općine Plitvička Jezera održan je radni sastanak načelnika Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnara i načelnika Općine Plitvička Jezera Ivice Kukuruzovića, te njihovih suradnika 

Foto: PU ličko-senjska

Jučer, 19. prosinca, u prostorijama Općine Plitvička Jezera održan je radni sastanak načelnika Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnara i načelnika Općine Plitvička Jezera Ivice Kukuruzovića, te njihovih suradnika.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske upoznao je načelnika Općine Plitvička Jezera sa proaktivnim aktivnostima koje Policijska uprava ličko-senjska planira provesti, a odnose se na rješavanje različitih problema građana koji uzrokuju zabrinutost i ometaju njihov svakodnevni život, s naglaskom na preventivne aktivnosti za suzbijanje generatora nasilja nad djecom i mladima, a čijim rješavanjem bi se povećao osjećaj sigurnosti kod građana i pojačalo povjerenje, kako u sustav unutarnjih poslova, tako i u lokalnu zajednicu. Također je naglasio važnost osnivanja Vijeća za prevenciju na području Općine Plitvička Jezera, jer je jedna od uloga Vijeća za prevenciju razvijanje partnerskog odnosa sa svim subjektima u lokalnoj zajednici, što rezultira pozitivnim osjećajem građana o stanju sigurnosti i boljom kvalitetetom života građana.

Načelnik Općine Plitvička Jezera u svom osvrtu dao je punu podršku svim aktivnostima policije kojima je cilj ostvarivanje povoljnog stanja sigurnosti, naglašavajući kako je dobra suradnja lokalne samouprave i policije preduvjet za postizanje što veće razine sigurnosti građana.

Potom je u prostorijama Općine Udbina održan radni sastanak i sa načelnikom Općine Udbina, kojom prilikom je načelnik Policijske uprave istaknuo da zajedničkim snagama treba raditi na postizanju što bolje kvalitete života u zajednici, te da će se u budućem razdoblju posebna pozornost posvetiti mladima, odnosno prevenciji i suzbijanju delinkventnih obrazaca ponašanja, kako bi se povećao osjećaj sigurnosti kod građana. U tom cilju dogovoreno je da će Općina Udbina osigurati jednu prostoriju za kontakt policajca gdje će se građani svakodnevno moći obraćati svom kontakt policajcu.



Stranica