PRIOPĆENJE- narušavanje javnog reda i mira u Brinju

Zbog povećanog interesa javnosti vezano za narušavanje javnog reda i mira na području Brinja, Policijska uprava ličko-senjska izdaje priopćenje

Foto: Ilustracija

Zbog povećanog interesa javnosti vezano za narušavanje javnog reda i mira na području Brinja, Policijska uprava ličko-senjska izdaje priopćenje: 

U nedjelju, 09. prosinca, oko 19 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Brinju, došlo je do narušavanja javnog reda i mira, kojeg su izazvali 43-godišnjak i 47-godišnjak, obojica s područja Brinja, tako što je 43-godišnjak verbalno napao vlasnicu i zaposlenicu tog ugostiteljskog objekta, dok je 47-godišnjak fizički napao vlasnicu, nakon čega su se obojica udaljili iz ugostiteljskog objekta. Poslije određenog vremena 43-godišnjak se ponovno vratio do istog ugostiteljskog objekta gdje je na silu pokušao ući unutra, galameći i udarajući po ulaznim vratima. U daljnjem narušavanju javnog reda i mira spriječili su ga policijski službenici, nakon čega su ga sukladno članku 137. Prekršajnog zakona priveli u prostorije Policijske postaje Otočac, gdje mu je određeno zadržavanje. 

Istog dana oko 19,30 sati, 47-godišnjak je otišao u drugi ugostiteljski objekt u Brinju, gdje je također narušavao javni red i mir, na način da je nakon što mu je zaposlenica odbila dati alkoholno piće zbog alkoholiziranosti, nju fizički napao ošamarivši ju više puta, a potom napao i drugu zaposlenicu koja je pokušala pobjeći, ali ju je on sustigao, srušio na tlo i više puta udario po tijelu, nakon čega se udaljio iz ugostiteljskog objekta. U tom narušavanju javnog reda i mira, obje zaposlenice lakše su ozlijeđene. 

Protiv 43-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način), dok su protiv 47-godišnjaka, za kojim se još traga, također podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja iz čl. 6. istog Zakona.



Stranica