Održan radni sastanak vezan za probleme držanja životinja bez nadzora

Praćenjem stanja sigurnosti područja Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da na osjećaj sigurnosti građana znatno utječe problem držanja životinja bez nadzora, slijedom čega je na inicijativu ove policijske uprave i organiziran sastanak na tu temu jučer 22. studenog 2012. godine s početkom u 10,15 sati

Foto: PU ličko-senjska

Praćenjem stanja sigurnosti područja Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je da na osjećaj sigurnosti građana znatno utječe problem držanja životinja bez nadzora, slijedom čega je na inicijativu ove policijske uprave i organiziran sastanak na tu temu jučer 22. studenog 2012. godine s početkom u 10,15 sati. Uz predstavnike policije sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, odnosno poljoprivredne, stočarske i veterinarske inspekcije, predstavnici lokalne samouprave – gradova Gospića i Otočca, općina Udbina, Plitvička Jezera, Vrhovine i Perušić, predstavnik Ličko-senjske županije i predstavnici  Udruge „MMM projekt“.

Na sastanku su izloženi problemi u vezi ugroženog stanja sigurnosti na cestama, te uništavanja poljoprivrednih zemljišta, kao i utjecaja držanja životinja bez nadzora na opće stanje sigurnosti.

Kako dosadašnje aktivnosti i pokušaji da se navedeno stanje riješi nisu urodili pozitivnim pomacima, od strane organizatora sastanka te svih prisutnih inzistiralo se da se ovom prilikom dogovore konkretne zadaće, na osnovu čega su donijeti zaključci da će se:

  • objekti stočne pijace u Perušiću prenamijeniti u sklonište za životinje, gdje bi se smještale zatečene životinje bez nadzora,
  • sklopiti sporazum između zainteresiranih općina i gradova o načinu financiranja navedenog skloništa, 
  • pronaći prijevoznika koji je ovlašten za prijevoz i pratnju sakupljenih životinja. 

Kao prva stepenica u rješavanju problema dobivanje je potrebnog rješenja o prenamjeni objekata stočne pijace u Perušiću u sklonište za životinje. Budući se radi o  upravnom postupku u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, predviđeno je da će se rješenje o prenamjeni objekta izdati u zakonskom roku od 30 dana.



Stranica