Održana sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac

Jučer, 14 studenog, s početkom u 12 sati u prostorijama Općine Donji Lapac održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac. Na sjednici su uz predsjednika i članove Vijeća, kao gosti prisustvovali načelnik Policijske uprave ličko-senjske gospodin Ante Podnar i zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske gospodin Mladen Kranjčević 

Foto: PU ličko-senjska

Jučer, 14 studenog, s početkom u 12 sati u prostorijama Općine Donji Lapac održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Donji Lapac. Na sjednici su uz predsjednika i članove Vijeća, kao gosti prisustvovali načelnik Policijske uprave ličko-senjske gospodin Ante Podnar i zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske gospodin Mladen Kranjčević.

Predsjednik Vijeća za prevenciju gospodin Miro Tomić istaknuo je dobru suradnju policije i lokalne samouprave, što je u raspravi potvrdio i načelnik Općine Donji Lapac gospodin Dušan Šijan, koji je ujedno i član Vijeća za prevenciju.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar istaknuo je da će Vijeće za prevenciju imati punu podršku Policijske uprave ličko-senjske, te posebno naglasio ulogu Vijeća za prevenciju u razvijanju partnerskog odnosa sa svim subjektima u lokalnoj zajednici, što rezultira pozitivnim osjećajem građana o stanju sigurnosti i boljom kvalitetom života građana.

Načelnik Policijske postaje Donji Lapac gospodin Goran Jurković, ujedno zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, upoznao je članove Vijeća sa stanjem sigurnosti na području Općine Donji Lapac, te preventivnim aktivnostima koje je ta policijska postaja provela u prethodnom razdoblju. Ujedno je najavio i poduzimanje niz drugih preventivnih aktivnosti koje policija planira provesti u narednom periodu, među kojima se izdvajaju preventivne aktivnosti usmjerene na suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, te vršnjačkog nasilja, kao i aktivnosti usmjerene na preveniranje imovinskih kaznenih djela.



Stranica