Prometna nesreća s poginulom osobom kod čvora Udbina

Noćas, 20. kolovoza oko 00.40 sati na državnoj cesti 1, kod čvora Udbina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba teško ozlijeđena 

Foto: PU ličko-senjska 

Noćas, 20. kolovoza oko 00.40 sati na državnoj cesti 1, kod čvora Udbina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna osoba teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 38-godišnjak iz Pećana, Općina Udbina, upravljajući Audijem, gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gračaca u smjeru Korenice, u oštrom desnom zavoju uslijed alkoholiziranosti (1.45 g/kg) i neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku izgubio nadzor nad upravljačem, prešao vozilom preko lijeve prometne trake namijenjene za kretanje vozila iz suprotnog smjera, središnjim dijelom vozila udario u metalni branik i sletio na meki teren oko 7 metara ispod razine kolnika, gdje se više puta prevrnuo.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 14-godišnjak iz Pećana, suvozač u osobnom vozilu, dok je 27-godišnji putnik u vozilu prevezen u Opću bolnicu Gospić gdje su mu okvalificirane teške tjelesne ozljede.

Protiv vozača osobnog vozila biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica