U prometnoj nesreći u Brlogu smrtno stradala jedna osoba

Sinoć, 8. kolovoza oko 23.15 sati na državnoj cesti 50, u mjestu Brlog, Grad Otočac, 48-godišnjak iz Zagreba je upravljajući Škodom-Yeti, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz smjera Otočca u smjeru Žute Lokve, uslijed alkoholiziranosti (2,05 g/kg), prouzročio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 73-godišnjakinja iz Rapainog Klanca, Općina Brinje.

Foto: PU ličko-senjska

Sinoć, 8. kolovoza oko 23.15 sati na državnoj cesti 50, u mjestu Brlog, Grad Otočac, 48-godišnjak iz Zagreba je upravljajući Škodom-Yeti, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz smjera Otočca u smjeru Žute Lokve, uslijed alkoholiziranosti (2,05 g/kg), prouzročio prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala 73-godišnjakinja iz Rapainog Klanca, Općina Brinje. On je s prednjim dijelom osobnog vozila udario u zadnju stranu traktorske prikolice natovarene baliranim sjenom, priključene za traktor IMT, gospićkih registracijskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 71-godišnjak iz Rapainog Klanca, bez položenog vozačkog ispita. Poginula 73-godišnjakinja u traktoru se nalazila kao putnica vozeći se na lijevom blatobranu. U trenutku prometne nesreće iz suprotnog smjera naišao je VW Polo, gospićkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnjak iz Prozora, a kojemu je balirana slama s lake prikolice pala na vozilo.

Vozač traktora prevezen je u Opću bolnicu Ogulin, gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije, te je zadržan na liječenju.

Po nalogu državne odvjetnice koja je rukovodila očevidom, biti će izvršena obdukcija.

Protiv 48-godišnjeg vozača osobnog vozila biti će podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok će protiv 71-godišnjeg vozača traktora biti podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica