Sažetak događaja tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 15 kaznenih djela, 22 prometne nesreće, 12 narušavanja javnog reda i mira. 

 

Foto: Ilustracija/PU ličko-senjska

Tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 15 kaznenih djela, 22 prometne nesreće, 12 narušavanja javnog reda i mira.        

Kriminalitet

Na području Novalje evidentirano je 11 kaznenih djela (zlouporaba opojnih droga – posjedovanje – 9, teška krađa – 1, izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i  pravnih posljedica osude – 1), na području Gospića dva (krađa i izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude), te po jedno na području Donjeg Lapca (teška krađa) i Karlobaga (prijetnja).  

U devet kaznenih djela zlouporabe opojnih droga zaplijenjeno je 0,1 g heroina, 0,6 g kokaina, 0,3 g hašiša, 2,5 g amfetamina tzv. speed, 0,1 g ecstasia i 2,6 g marihuane. Za ta kaznena djela prijavljeno je devet osoba, od kojih je dvoje stranih državljana i sedmero hrvatskih državljanina.   

Promet

Jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom dogodila se na području Novalje. U njoj je jedna osoba smrtno stradala. Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Otočca (2), Gospića (1), Korenice (1), Senja (1) i Novalje (1). U njima su dvije osobe teško, a pet osoba lakše ozlijeđeno. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (6), Senja (3), Novalje (3), Otočca (2) i Korenice (1).   

Javni red i  mir

Pet narušavanja javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom (Gospić – 1, Karlobag – 1, Novalja – 3), četiri svađom i vikom (Korenica – 1, Karlobag – 1, Novalja – 2) i tri drskim ponašanjem (Donji Lapac – 1, Senj – 1, Karlobag – 1). Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.



Stranica