Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda, od 13. do 15. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su četiri preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine i zaštite pješaka.

 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 13. do 15. srpnja na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su četiri preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,  prekoračenja brzine i zaštite pješaka.

U tom periodu utvrđena su 124 prekršaja od čega 24 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 79 prekršaja prekoračenja brzine, 4 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 3 prekršaja neustupanja prednosti prolaska pješacima, te 14 ostalih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 15. srpnja na području Novalje, kod 32-godišnjeg kanadskog državljanina (2,19 g/kg), a najveća brzina utvrđena je 13. srpnja na dijelu autoceste A 1, kod odmorišta Lički Osik (smjer Split – Zagreb), gdje je 42-godišnji austrijski državljanin zatečen da upravlja Porcheom austrijskih nacionalnih oznaka, brzinom od 200 km/h (na tom dijelu ceste brzina je ograničena na 130 km/h). Zbog očitih namjera da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, trojici vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, određeno je zadržavanje do otriježnjenja. 



Stranica