Preventivne aktivnosti povodom obilježavanje Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana suzbijanja nasilja nad ženama - 25. studenog, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su tijekom proteklog tjedna održali predavanja u osnovnim školama na području Ličko-senjske županije na temu: prevencije nasilja u obitelji, nad ženama i u mladenačkim vezama. Edukativna predavanja na kojima je bilo prisutno 340 djece održana su u osnovnim školama u Otočcu, Brinju, Vrhovinama, Korenici, Donjem Lapcu, Senju, Novalji i Karlobagu. U Otočcu je tim povodom  u srijedu, 30. studenog u Gackom pučkom otvorenom učilištu održana javna tribina pod nazivom „Nasilje i druga rizična ponašanja djece“, na kojoj su bili prisutni roditelji i učenici.    

Istim povodom u Gospiću je 25. Studenog održan okrugli stol pod nazivom „Stop nasilju“, na kojem su uz policijske službenike PU ličko-senjske sudjelovali i predstavnici Grada Gospića,  Centra za socijalnu skrb Gospić, Doma zdravlja Korenice i Obiteljskog centra Ličko-senjske županije.

Tim povodom, a nastavno na prošlogodišnju uspješnu kampanju „Živim život bez nasilja“, u suradnji Policijske uprave ličko-senjske i ŽKK „Gospić CO“ snimljen je spot s prepoznatljivom porukom koji se može pogledati na facebook stranicama MUP-a. Uz košarkašice ŽKK „Gospić CO“, ovu kampanju su podržale i košarkašice ŽKK „Zadar“, koje su se u subotu (26. studenog) prije početka prvenstvene utakmice u Gospiću gledateljima predstavile uz transparent „ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA“.  



Stranica