Održana 8. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca

Foto: PU ličko-senjska

U Gradskoj vijećnici Grada Otočca u ponedjeljak, 21. studenog održana je 8. Sjednica Vijeća za prevenciju Grada Otočca, na kojoj je uz predsjednika Vijeća gradonačelnika Grada Otočca Maria Barkovića, bila prisutna i većina članova Vijeća, te Joso Živković pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Gospić.  

Na sjednici je razmatran prijedlog zamjenika predsjednika Vijeća načelnika Policijske postaje Otočac Mladena Kranjčevića za postavljanje video nadzora u gradu Otočcu. Zaključeno je da će se ukoliko javnost da pozitivno mišljenje (biti će provedena anketa među građanima) predložiti Gradskom Vijeću Grada Otočca da se krene u realizaciju istoga.

Na sjednici se raspravljalo i o provođenju vježbe - Sustav uzbunjivanja u školama, te je zaključeno da će se održati edukativna predavanja i vježbe za učenike i zaposlenike vrtića, osnovne i srednje škole te u javnim ustanovama. Vježba bi se održala u proljeće.

Vijeće je raspravljalo i o nedavnom nesretnom slučaju kada je dječak na parkiralištu u Otočcu aktivirao eksplozivnu napravu i zadobio teške tjelesne ozljede. Zaključeno je da se održi radio-emisija, kako bi se i na taj način još jednom upozorila djeca i roditelji o opasnostima koje mogu proizaći od zlouporabe eksplozivnih sredstava. Predloženo je i snimanje edukativnog filma na temu posljedice od eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, za koji bi u slijedećoj 2012. godini sredstva osigurao Grad Otočac.        



Stranica