Rezultati akcija u prometu

Tijekom proteklog produženog vikenda, od 22. do 25. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede) na području Korenice i osam s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2), Novalje (2) i Korenice (1).

 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda, od 22. do 25. travnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 9 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede) na području Korenice i osam s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (3), Gospića (2), Novalje  (2) i  Korenice (1).

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog produženog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i zaštite pješaka.

Tijekom tog perioda kontrolirana su 153 vozila i 180 osoba, utvrđeno je 79 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 71 prekršaj prekoračenja brzine i 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja.  

Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,24 g/kg izmjerena kod 43-godišnjaka iz Gospića, koji je dana 25. travnja upravljajući neregistriranim traktorom marke „IMT 539“ uslijed alkoholiziranosti sletio s ceste.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 225 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod odmorišta Zir, kada je 41-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim vozilom marke „VW Golf V“, zagrebačkih registracijskih oznaka.



Stranica