Vozeći neprilagođenom brzinom vozač autobusa izazvao prometnu nesreću

Jučer, 28. ožujka oko 10 sati na državnoj cesti broj 50, na dijelu zvanom Janjče, Općina Perušić, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 59-godišnjak iz Otočca upravljajući autobusom marke „Setra“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku (mokar kolnik), izgubio nadzor nad upravljačem autobusa, te prouzrokovao prometnu nesreću.

 Foto: PU licko-senjska

Jučer, 28. ožujka oko 10 sati na državnoj cesti broj 50, na dijelu zvanom Janjče, Općina Perušić, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 59-godišnjak iz Otočca upravljajući autobusom marke „Setra“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku (mokar kolnik), izgubio nadzor nad upravljačem autobusa, te sa prednjom lijevom stranom udario u lijevu oplatu jedrilice „Beneteau Oceanis 46“ koja je iz suprotnog smjera, pod pratnjom bila prevožena teretnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, sa kojim je upravljao državljanin Slovenije.

U trenutku prometne nesreće u autobusu se nalazilo 5 putnika koji nisu zadobili tjelesne ozljede kao niti vozači vozila koja su sudjelovala u toj nesreći.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču autobusa je izdat prekršajni nalog.



Stranica