Sažetak događaja

GOSPIĆ - Tijekom 4. i 5. kolovoza na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 11 kaznenih djela, 10 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, te jedno nasilničko ponašanje u obitelji.

Tijekom 4. i 5. kolovoza na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 11 kaznenih djela, 10 prometnih nesreća, tri narušavanja javnog reda i mira, te jedno nasilničko ponašanje u obitelji. 

 
Kriminalitet
Osam kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (sedam zlouporaba opojnih droga i jedne bludne radnje), dva kaznena djela na području Gospića (teška krađa i teška krađa u pokušaju), te jedno kazneno djelo na području Senja (prijevara). Kaznena djela zlouporabe opojnih droga počinjena su posjedovanjem 0,6 g opojne droge hašiš, 0,1 g opojne droge amfetamina tzv. „speed“, 1,0 g opojne droge ecstasy i 4,8 g opojne droge marihuana, koja je oduzeta od pet stranih i dva hrvatska državljana, protiv kojih se podnose kaznene i prekršajne prijave.
 
 
Promet
Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Otočca i Korenice, u kojima su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Osam prometnih nesreća s materijalnom štetom, dogodilo se na području Gospića (3), Otočca (2), Novalje (2) i Senja  (1).   
 

Javni red i mir
Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Novalje, počinjena svađom i vikom te drskim ponašanjem, te jedno na području Otočca počinjeno svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
 

Nasilničko ponašanje u obitelji
Nasilje u obitelji koje su počinili supružnici evidentirano je na području Senja. Počinitelj su uhićeni, te će uz optužni prijedlog biti privedeni nadležnom prekršajnom sudu. 
 

Ostali događaji
Od ostalih događaja izdvajamo:
- jučer, 5. kolovoza oko 13.30 sati u mjestu Donji Kosinj, Općina Perušić, izvodeći radove sa postavljene skele uz svoju obiteljsku kuću, koja se iz nepoznatih razloga srušila, 45-godišnjak iz Zaprešića je prilikom pada skele zadobio teške tjelesne ozljede okvalificirane o Općoj bolnici Gospić, te se nalazi izvan životne opasnosti.

 


Stranica