Više prometnih nesreća zbog neprilagođene brzine

Jučer, 8. ožujka u vremenu od 17.55 do 18 sati na dionici autoceste A 1 u blizini odmorišta Janče, Općina Perušić, u smjeru Zagreba, uslijed vožnje neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju na kolniku (kolnik klizav zbog snijega koji je padao), dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.


Foto:
Ilustracija

Jučer, 8. ožujka u vremenu od 17.55 do 18 sati na dionici autoceste A 1 u blizini  odmorišta Janče, Općina Perušić, u smjeru Zagreba, uslijed vožnje neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju na kolniku (kolnik klizav zbog snijega koji je padao), dogodile su se četiri prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.
Prva prometna nesreća dogodila se na način što je 43-godišnji talijanski državljanin upravljajući osobnim vozilom marke „Toyota Yaris“, talijanskih nacionalnih oznaka, krećući se desnom prometnom trakom u smjeru Zagreba, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, izgubio nadzor nad vozilom, sletio u desno i prednjom stranom vozila udario u zaštitnu metalnu ogradu od koje se odbio i zaustavio na desnoj prometnoj traci. U istoj prometnoj nesreći vozač je zadobio lake tjelesne ozljede.
Druga prometna nesreća dogodila se na način što 42-godišnjak iz Zagreba upravljajući osobnim vozilom marke „Fiat Punto“, šibenskih reg. oznaka, naišavši na prvu prometnu nesreću, nije prilagodio brzinu uvjetima i stanju na kolniku zbog čega se nije pravovremeno prestrojio na lijevu prometnu traku koja je bila slobodna, već je izgubio nadzor nad vozilom i desnom bočnom stranom vozila udario u prednji dio osobnog vozila talijanskih nacionalnih oznaka. U navedenoj prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobili su vozač i putnik u vozilu.
Treća prometna nesreća dogodila se na način što je 36-godišnjak iz Okruga, upravljajući osobnim vozilom marke “Infiniti FX„, splitskih reg. oznaka, naišavši na navedene prometne nesreće, nije prilagodio brzinu uvjetima i stanju na kolniku zbog čega se nije pravovremeno prestrojio u lijevu prometnu traku uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila šibenskih reg. oznaka koje je sudjelovalo u prethodnoj prometnoj nesreći.
Četvrta prometna nesreća dogodila se na način što je 42-godišnjakinja iz Splita upravljajući osobnim vozilom marke „BMW X5“, riječkih reg. oznaka, naišavši na navedene prometne nesreće, nije prilagodila brzinu uvjetima i stanju na kolniku zbog čega je sa prednjim dijelom vozila udarila u zadnji dio osobnog vozila marke „VW Golf“ BiH nacionalnih reg. oznaka, koje se zaustavilo radi nailaska na naprijed navedene prometne nesreće, te se od siline udara okrenuo na cesti, dok je osobno vozilo riječkih reg. oznaka nastavilo kretanje, te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila splitskih reg. oznaka koje je prethodno sudjelovalo u prometnoj nesreći.
Svim vozačima koji su prouzrokovali prometne nesreće izdani su Obavezni prekršajni nalozi zbog naprijed opisanih prometnih prekršaja.
U vremenu od 18.35 do 21.45 sati na navedenoj dionici autoceste promet se odvijao lijevom prometnom trakom uz postavljene prometne znakove i fizičku regulaciju djelatnika HAC-a, nakon čega je u potpunost normaliziran.    




Stranica