Edukacija o minsko-eksplozivnim sredstvima u osnovnim školama


 Foto: PU ličko-senjska

Na području Županije Ličko-senjske i dalje je izražena problematika vezana za stradavanje i pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava što je posljedica ratnih djelovanja i okupacije od paravojnih formacija tijekom Domovinskog rata.
U cilju sprječavanja stradavanja svih osoba, a ponajviše djece, te upoznavanja učenika s opasnostima koje prijete prilikom pronalaska ili fizičkog kontakta s nepoznatim predmetima, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske i ove godine provode edukacije učenika nižih uzrasta osnovnih škola na području Županije ličko-senjske.
Do sada je održana edukacija u osnovnim školama na području Bilaja, Lovinca, Perušića i Ličkog Osika, kojima je prisustvovalo 87 učenika, a tijekom ovog mjeseca edukacija će se održati i u drugim osnovnim školama. Tijekom edukacije djeci se pokazuju školska minsko-eksplozivna sredstva, video kazete vezane uz sadržaj edukacije, kao i ostali propagandni materijal.
U većim osnovnim školama edukaciju će uz policijske službenike za protueksplozijsku zaštitu provoditi i djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje.

 



Stranica