Održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Otočca


Foto:
PU ličko-senjska

Jučer, 24. veljače u gradskoj Vijećnici Grada Otočca, održan je sastanak Vijeća za prevenciju Grada Otočca, na kojemu su osim predstavnika gradske uprave, Policijske uprave ličko-senjske, članova Vijeća, sudjelovali su i programski savjetnik za sigurnost u zajednici UNDP-a Zagreb – Krunoslav Katić, predstavnik UNDP-a Zadar - Denis Bićanić, te suradnik  David Dodig.
Na sastanku je provedena rasprava o pristiglim prijedlozima za poboljšanje sigurnosti i kvalitete života na području Otočca, koje su dostavili predstavnici članova Vijeća za institucije kojima rukovode. Posebno je istaknut prijedlog Dječjeg vrtića „Ciciban“, za izgradnju dječjeg prometnog poligona, koji je zamišljen kao edukativno-zabavni dječji prometni poligon s ciljem da predškolska djeca kroz kontinuiranu prometnu edukaciju stječu praktična znanja o prometu i prometnoj kulturi. S obzirom na nedostatak novčanih sredstava zaključeno je da taj projekt trenutno nije moguće realizirati, ali da će se ustrajati na realizaciji tog projekta i u tu svrhu da će se zatražiti pomoć poduzetnika, kao i UNDP-a. 
Rad Vijeća za prevenciju Grada Otočca pohvalio je programski savjetnik za sigurnost u zajednici, UNDP-a Zagreb – Krunoslav Katić, istaknuvši da je takav rad primjer kako bi trebala raditi i druga Vijeća za prevenciju na području Republike Hrvatske.  




Stranica