U prometnoj nesreći u Gospiću poginula djevojka

Foto: PU ličko-senjska
Jutros, 26. studenoga oko 05.10 sati u Pazariškoj ulici ispred kućnog broja 108 u Gospiću dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga osoba teško ozlijeđena. Do nesreće je došlo na način što je 22-godišnjak iz Gospića upravljajući osobnim vozilom marke "VW Golf III GTD“, gospićkih registracijskoh oznaka, iz smjera Žitnika u smjeru Gospića, izlaskom iz blagog desnog zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem, sletio u lijevo van kolnika na meki teren gdje je prednjim dijelom vozila udario u žičanu ogradu obiteljske kuće ispred kućnog broja 108 i u dva metalna nosača ograde, nakon čega je desnim bočnim dijelom vozila udario u stablo gdje se i zaustavio.  

U navedenoj nesreći smrtno je stradala 19-godišnja suvozačica iz Perušića, dok je vozač zadobio teške tjelesne ozljede i liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Gospić gdje je zadržan na liječenju.

Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće, protiv vozača osobnog vozila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz čl. 51. st. 1. i čl. 289. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Za napomenuti je da je 22-godišnji vozač upravljao navedenim vozilom za vrijeme dok mu je naredbom o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola.  



Stranica