Obilježen Dan policije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj

Foto: PU ličko-senjska
Danas, 25. rujna Policijska uprava ličko-senjska obilježila je Dan policije, koji se slavi 29. rujna, na dan Sv. Mihovila – zaštitnika policije. U sklopu obilježavanja Dana policije, služena je Sveta misa zadušnica za poginule branitelje u katedrali Blažene Djevice Marije u Gospiću,  te su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću, kao i na Plitvicama, na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Kod središnjeg križa na groblju Svete Marije Magdalene u Gospiću vijence su položili i zapalili svijeće načelnik Policijske uprave ličko-senjske Željko Jurković sa suradnicima, te izaslanikom MUP-a Draženom Maykom, zamjenikom načelnika Uprave policije. Uz Policijsku upravu, vijence su položili i zapalili svijeće župan Ličko-senjske županije Milan Jurković i gradonačelnik Grada Gospića Milan Kolić sa izaslanstvima, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Nakon polaganja vijenca u Gospiću, načelnik Policijske uprave ličko-senjske položio je vijenac i zapalio svijeću na mjestu pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvicama.
Na sam dan Sv. Mihovila izaslanstvo Policijske uprave ličko-senjske obići će sve pojedinačne grobove u mjesnim grobljima gdje su pokopani poginuli policajci. 

 


Stranica