Sudar kamiona kod Korenice

Jučer, 11. kolovoza u 20,45 sati na državnoj cesti 1, u mjestu Gradina, općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama.

Jučer, 11. kolovoza u 20,45 sati na državnoj cesti 1, u mjestu Gradina, općina Plitvička Jezera, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Nesreća se dogodila kad je 51-godišnjak iz Zagreba upravljajući teretnim vozilom marke „Mercedes“, zagrebačkih registarskih oznaka, iz smjera Korenice u smjeru Gračaca, ušao u njemu desni zavoj gdje je uslijed neprilagođene brzine stanju i uvjetima na cesti, izgubio nadzor nad upravljačem, prešao na suprotnu kolničku traku, te prednjom lijevom stranom vozila udario u prednju lijevu stranu teretnog vozila marke „Man“, dubrovačkih registarskih oznaka, s kojim je propisno upravljao 55-godišnjak s područja Konavala.
Oba vozača hitnom medicinskom pomoći prevezena su u Opću bolnicu Gospić, gdje je utvrđeno da je 51-godišnji vozač zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju, dok je 55-godišnji vozač zadobio lake tjelesne ozljede i nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu. 
Zbog počinjenog prekršaja neprilagođivanja brzine kretanja vozila protiv 51-godišnjaka iz Zagreba podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 
 
 


Stranica