Provođenje preventivno-represivne akcije u prometu

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i ovog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i ovog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcije 43 vozača zatečena su da upravljaju pod utjecajem alkohola. Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,56 g/kg izmjerena kod 24-godišnjeg državljanina Slovenije, koja je evidentirana na području Policijske postaje Novalja.
Od ostalih težih prometnih prekršaja utvrđeno je 55 prekršaja prekoračenja brzine, 1 prekršaj odbijanja podvrgavanja kontroli na prisutnost droga, 2 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 1 prekršaj nepropisnog pretjecanja, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i 1 prekršaj koji se odnosi na mlade vozače.
U istom periodu evidentirano je 25 prometnih nesreća, od čega 20 sa materijalnom štetom i 5 sa ozlijeđenim osobama, u kojima su 3 sudionika zadobila teške tjelesne ozljede i 3 lake tjelesne ozljede. 




Stranica