Pojačane mjere nadzora prometa

Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli su dvije preventivno-represivne akcije u prometu: „Brzina“ i „Alkohol“.

Tijekom vikenda policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli su dvije preventivno-represivne akcije u prometu: „Brzina“ i „Alkohol“. 
Preventivno-represivna akcija „Brzina“ usmjerena na poštivanje ograničenja brzine kretanja, provedena je na području Policijskih postaja Gospić, Otočac i Korenica, a tijekom njenog provođenja kontrolirano je 70 sudionika u prometu, utvrđeno je ukupno 59 prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 54 prekršaja nepropisna brzina kretanja, tri prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje, te po jedan prekršaj ne korištenja sigurnosnog pojasa i jedan odbijanje alkotestiranja. 
Akcija „Alkohol“ provedena je na području Policijskih postaja Senj, Karlobag i Novalja. Tijekom akcije kontrolirano je 193 sudionika u prometu, od kojih je 14 vozača upravljalo pod utjecajem alkohola te su isti sankcionirani sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Utvrđeno je 20 prometnih prekršaja, od kojih 14 prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola, dva prekršaja neposjedovanja vozačke dozvole kod sebe, dva prekršaja nepropisne i neprilagođene brzine, jedan upravljanje u vrijeme kada je vozačka dozvola oduzeta, jedan prekršaj isteka vozačke dozvole.
Najveća očitana koncentracija alkohola je 1,94 g/kg izmjerena je kod 24-godišnjaka iz Knina na području Policisjke postaje Novalja.

Na području ove Policijske uprave tijekom proteklog vikenda evidentirane su 24 prometne nesreće, od kojih su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dok je 20 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U četiri prometne nesreće ukupno je šest sudionika zadobilo tjelesne ozljede od kojih je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a pet sudionika lake tjelesne ozljede.

 


Stranica