Policijski službenici intenzivno tragali za slovenskom obitelji

U subotu, 18. srpnja u 15.59 sati zaprimljena je dojava da je iz autokampa Straško u Novalji, nestala jedna četveročlana slovenska obitelj.

U subotu, 18. srpnja u 15.59 sati zaprimljena je dojava da je iz autokampa Straško u Novalji, nestala četveročlana slovenska obitelj.
Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja i prikupljenim obavijestima došlo se do saznanja da je četveročlana slovenska obitelj koristila smještaj u autokampu Straško od 5. srpnja 2009. godine, te da su 18. srpnja trebali napustiti kamp i da su zadnji put viđeni u kampu dana 16.srpnja 2009. godine u poslijepodnevnim satima.  
U autokampu je zatečen otvoren šator sa osobnim stvarima i raznim dokumentima kao i ključevi teretnog vozila marke „VW Transporter“ kojega je koristila navedena slovenska obitelj,  a isto je zatečeno parkirano pored šatora zaključano. Nakon izvršenog šireg pregleda mjesta događaja, koji nije rezultirao pronalaskom navedenih, intenzivirane su mjere i radnje na prikupljanju saznanja vezano za isti događaj, obaviješteni su Centar 112, Lučka kapetanija, službenici pomorske policije ove PU, Veleposlanstvo Rep. Slovenije i MUP Rep. Slovenije.
U 20 sati telefonom je stupljeno u kontakt sa MUP-a  Rep. Slovenije koji su ustupili telefonske brojeve kojima se koristi nestala slovenska obitelj. Nakon toga putem telefona stupljeno je u kontakt s istima, kojom prilikom se doznalo da su isti živi i zdravi te da su sa čamcem isplovili na more, ali se zbog bure i valova nisu mogli vratiti, da se trenutno nalaze kod mjesta Mali Drvenik u blizini Splita, te da se imaju namjeru vratiti 19. srpnja 2009 godine oko 12 sati.

 
 


Stranica