Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog vikenda

Vozači misle da su sposobni za vožnju, bez obzira na to što su konzumirali alkohol, no bitno je podsjetiti da za vožnju pod utjecajem alkohola jednostavno nema opravdanja

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 9 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a 2 osobe su lakše ozlijeđene.
 
Izdvajamo prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a dogodila se u subotu, 7. rujna 2024. godine u 8,30 sati na državnoj cesti broj 25, u Buniću kada je 45-godišnjak s područja Gospića, pod utjecajem alkohola (1,36 g/kg)  upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Gospića u smjeru Korenice, te u blagom desnom zavoju nije prilagodio brzinu, gdje je izgubio kontrolu nad upravljačem i prešao u suprotnu prometnu traku, a zatim izvan kolnika i zaustavio se u kanalu. Vozač je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u KBC Rijeka.
 
Evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, a koje su se dogodile na području Senja i Otočca.
 
S materijalnom štetom je evidentirano 6 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Otočca (3), Korenice (1), Gospića (1) i Novalje (1).

Pisane vijesti