Policiji predao minsko-eksplozivna sredstva

Na ovaj način osoba je izbjegla moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako je otklonila opasnost iz svoje okoline i dala svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas

Foto: Ilustracija

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 49 komada puščanog streljiva i 27 komada detonatorskih kapisli za sporogoreći štapin, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  

Ističemo kako su građani predajom oružja policiji svojim odgovornim ponašanjem napravili korak k sigurnijoj budućnosti jer  MANJE ORUŽJA  zaista znači i MANJE TRAGEDIJA. 
 


Pisane vijesti