Dragovoljno predajte oružje i spriječite tragediju prema sebi i svojim bližnjima

Ilegalno oružje ne čini ljude sigurnima, ono ugrožava život

Foto: Ilustracija

Jučer je građanin u Gospiću dragovoljno predao 290 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
 
U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“, u kojoj građani mogu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva na području Policijske uprave ličko-senjske u prvih 6 mjeseci 2024. godine građani su predali:
 
  • 7536 komada raznog streljiva,
  • 17 komada raznog vatrenog oružja,
  • 12 komada ručnih bombi, 
  • 1 mina.

Pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

Napominjemo da dragovoljna predaja u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“ ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.

Nakon poziva policiji na 192, stručno osposobljen policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći će na adresu pronalaska i na siguran način  preuzeti oružje ili minsko-eksplozivna  sredstva.

Takvim pristupom osigurana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje, a što je još važnije potencijalna opasnost svedena je na najmanju moguću mjeru.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.



 

Stranica