Pronađena 2 raketna motora i dragovoljno predan pištolj i streljivo

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija - učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: Ilustracija

U petak, 29. ožujka 2024. godine je građanka dojavila da je u mjestu Kosa, Općina Perušić na putu pronašla minsko-eksplozivno sredstvo. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o 2 izgorjela raketna motora (inertno sredstvo) od aktivirane nevođene zrakoplovne rakete, zaostala iz Domovinskog rata, a koje motore je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

U petak, 29. ožujka 2024. godine je građanin u Senju dragovoljno predao revolver, a u subotu 30. ožujka 2024. godine je građanin u Otočcu dragovoljno predao 44 komada raznog streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je pištolj i streljivo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
 
Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!


Pisane vijesti