Prometne nesreće evidentirane tijekom proteklog produženog vikenda

Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teško, a 2 osobe lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom je evidentirano 10 prometnih nesreća.
 
U subotu 30. ožujka 2024. godine evidentirane su 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i to:
 
- u 14.35 sati na dionici državne ceste broj 1, u Korenici kada je 56-godišnjakinja s područja Otočca upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Korenice u smjeru Udbine, te prilikom skretanja ulijevo nije propustila osobni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 67-godišnjak iz Zagreba, koji se potom odbio od osobnog automobila gospićke registracijske oznake i zaustavio na betonskom stupu javne rasvjete. Vozačica iz automobila gospićke registracijske oznake je teško ozlijeđena, dok je drugi vozač lakše ozlijeđen. 

- u 19.30 sati u Gospiću na za sada neutvrđen način dogodila se prometna nesreća u kojoj je 31-godišnjak iz Gospića koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake teško ozlijeđen, a 35-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake s područja Otočca je lakše ozlijeđen. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti i činjenica nastanka ove prometne nesreće. 
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (5), Gospića (3) i Donjeg Lapca (2).
 
U prometu budite savjesni i odgovorni, čuvajte svoj život i život svih ostalih sudionika.

Pisane vijesti