Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Četiri prometne nesreće su se materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (1) i Otočca (1).

Jedna prometna nesreća dogodila se na području Senja u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila u petak, 8. ožujka 2024. godine u 14,00 sati, na državnoj cesti broj 23/4, u Vratniku kada je 28-godišnjakinja iz Brinja upravljala osobnim automobilom gospićke registracijske oznake iz smjera Senja u smjeru Žute Lokve, te uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad upravljačem automobila i prešla na suprotnu traku kolnika gdje je udarila u prednji dio osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake kojim je iz smjera Žute Lokve u smjeru Senja upravljao 37-godišnjak iz Zagreba.
Uslijed zadobivenih ozljeda 73-godišnji putnik u osobnom automobilu gospićke registracijske oznake je preminuo na mjestu događaja, dok su vozači teško ozlijeđeni.

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđeno je 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 10. ožujka u Korenici kod 43-godišnjaka iz Korenice (2,16 g/kg).

Pisane vijesti