Osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi
 

Foto: Ilustracija

Sumnjiči se da je 9. ožujka 2023. godine u 16,10 sati na ugibalištu uz državnu cestu broj 25, u mjestu Vidovac, Općina Karlobag, fizički napao trojicu policijskih službenika, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.
 
Policijski službenici su lakše ozlijeđeni, a osumnjičenik je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku, te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.
 
Protiv osumnjičenika su podneseni i optužni prijedlozi nadležnom sudu jer je 4. ožujka 2023. godine u 12,30 sati u Gospiću bez povoda i razloga vikao i galamio na 47-godišnjakinju i 44-godišnjaka iz Gospića.
 
Sumnjiči se da je počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja jer je 5. ožujka 2023. godine u 00, 40 sati u Gospiću prišao 47-godišnjaku iz Gospića i iz jakne izvukao nož te je tako oružje kategorije D na javnom mjestu učinio vidljivim drugom građaninu kojeg je to uznemirilo, nakon čega se osumnjičenik udaljio.
 

Pisane vijesti