Policijska uprava ličko-senjska nastavlja s edukacijom policijskih službenika jer edukacija je najvažniji resurs uspjeha

Aktivnost prometne policije samo je jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te se primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije već i odgovornim ponašanjem svih sudionika u prometu

Foto: PU ličko-senjska

U vremenu od 6. do 9. ožujka 2023. godine u prostorijama Interventne jedinice policije održana je edukacija policijskih službenika za korištenje uređaja za nadzor brzine u cestovnom prometu.

Program osposobljavanja sastojao se od praktičnog i teorijskog dijela  zakonskih i pod zakonskih propisa u području mjerila u cestovnom prometu, taktike i metodologije utvrđivanja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i mjerila za nadzor prometa u uporabi u Republici Hrvatskoj.

Cilj edukacije je povećanje ukupne razine sigurnosti u prometu na cestama, te preveniranje prometnih nesreća i njihovih posljedica jer je brzina jedan od „četiri glavne ubojice u prometu“.

Savjetujemo svim sudionicima u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i čuvaju svoj život i život drugih!

Pisane vijesti