Stanje u cestovnom prometu tijekom proteklog produženog vikenda

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog produženog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedna prometna nesreća je s teško ozlijeđenom osobom, a dogodila se u petak, 23. prosinca 2022. godine u 15,40 sati na autocesti A-1, u smjeru Splita, na području Grada Gospića. Nesreća se dogodila kada je 67-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom koprivničke registracijske oznake i uslijed ne kretanja sredinom obilježene kolničke trake sletio udesno van kolnika u kanal oborinskih voda.
Vozač i 41-godišnji putnik su teško ozlijeđeni i zadržani na bolničkom liječenju.
 
Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića gdje je 6 osoba lakše ozlijeđeno i na području Otočca gdje je 1 osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Korenice (1).
 
Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 24. prosinca 2022. godine u Gospiću kod 22-godišnjaka (1,59 g/kg).

Pisane vijesti