Dani tehničke ispravnosti vozila

Cilj akcije je poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli eventualne prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i stanicama za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske  i ove godine, u vremenu od 21. do 26. studenog provodi preventivno-sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom «Dani tehničke ispravnosti vozila».
 
Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a usmjerena je na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede (od akcije su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obavezu provođenja tehničkog pregleda i registracije), uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.
 
Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja u stanicama za tehnički pregled vozila ukazivati će se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.
 
 

Pisane vijesti