Podnesena kaznena prijava protiv muškarca koji je na nogometnoj utakmici ispalio eksplozivno sredstvo

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

On se sumnjiči da je 11. rujna 2022. godine oko 16 sati na nogometnom igralištu u Mukinjama, na nogometnoj utakmici Županijske nogometne lige Ličko-senjske županije, kao navijač jednog nogometnog kluba s tribine igrališta iz improvizirane nepoznate naprave nalik na tzv. zolju u smjeru igrališta, igrača i gledatelja ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo koje je palo i eksplodiralo u neposrednoj blizini igrača.

Ovakvim postupkom izazvao je opasnost za život i tijelo ljudi ozbiljno ugrozivši sigurnost svih na utakmici.

On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava protiv njega biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi kojom prilikom je pronađeno pirotehničko sredstvo tzv. topovski udar kategorije F2, što je uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto od njega. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 62. stavak 6. Zakona  o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu oružja, odnosno zbog posjedovanja pirotehničkog sredstva F2 protiv njega će biti podnesena prijava nadležnom inspektoratu.

Pisane vijesti