Dvojac osumnjičen za krađu, a jedan od njih i za prijevaru

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Otočca koji se sumnjiči za dva kaznena djela i 36-godišnjakom također s područja Otočca koji se sumnjiči za jedno kazneno djelo

Foto: Ilustracija

Oni se sumnjiče da su u vremenu od 24. do 26. lipnja 2022. godine u mjestu Čovići otuđili 22 rolo bale sijena u vlasništvu 39-godišnjaka s područja Otočca. Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo krađe, nadležnom državnom odvjetništvu je protiv njih podnesena kaznena prijava.
 
Nadalje se 24-godišnjak sumnjiči da je 18. srpnja 2022. godine posudio od 49-godišnjaka iz Otočca stroj za piljenje drva na nekoliko dana, da bi potom lažno prikazao vlasniku da je stroj ukraden kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, te je vlasniku dao 2 000 kuna kako bi ga održavao u zabludi da će ga obeštetiti ukoliko se stroj pronađe. Protiv osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave za kazneno djelo prijevare.

Pisane vijesti